Légtechnika, penésztelenítés, párátlanítás

kent szigetelés

Átszellőztető rendszerek

A jó hőszigetelésű új, vagy a felújított, utólag hőszigetelt és nyílászáró csere után lévő épületeknél a fokozott légzárás komoly pára gondok okozója lehet: a leghidegebb felületeken a víz kondenzációját, a párazáró rétegeknél nedvesedést, és a fal hőszigetelő képességének csökkenését válthatja ki.

A nedvesség, belső pára legnagyobb része olyan mindennapi emberi tevékenységből származik, mint a lélegzés, felületi kipárologtatás, mosás, ruhaszárítás, főzés, zuhanyozás. A szobanövények is nagymértékben hozzájárulnak a belső páratartalom növekedéséhez.

A szabályozott szellőztetési rendszerek előnyei:
Friss levegő biztosítása légbevezetőkön keresztül.
A higroszabályozású szellőzőelemek a páratartalom emelkedésekor nyitnak, így a fokozódó szellőzés csökkenti a páratartalmat, ezáltal csökken a kondenzáció és penész kialakulásának veszélye.
A nyílt égésterű gázkészülékek égési és szellőzési levegőjének utánpótlása biztosítható, így ezek üzemeltetése biztonságos lesz.
A légcsere optimális lesz, így a szellőzési hőveszteség minimálisra csökkenthető
salétromos vakolat cseréje

Párátlanító gépek

Nem megfelelően szellőztetett helyiségek páratartalmának csökkentésére jól használhatók a párátlanító készülékek. Ezek a gépek ideális megoldást nyújtanak olyan kritikus állapotban lévő épületek számára, amelyekben egyértelmű a nedvesség okozta károsodás.

A párátlanító készülék működése során a helyiség páratartalma az előre beállított értékre csökken, és az automata rendszernek köszönhetően azon is marad.

A páramentesítő gépet a lakáson belül bárhol elhelyezhetjük, mivel ezt a készülék légbeszívása és függőleges légkibocsátása lehetővé teszi. Könnyű mozgatását bolygókerekei segítik elő. Alkalmazása során megszűnik a dohos szag és a magas páratartalom.

Épületdiagnosztika

Töltsd ki az alábbi mezőket!

« Vissza